Tips voor kopen en verkopen

Koop en Verkoop tips

Vergroot de kans op een succesvolle aan- of verkoop door het volgen van deze tips.

Met Airsoft Bazaar proberen we een makkelijk, plezierig en veilige handelsplatform te maken om je airsoft spullen te kunnen in- en verkopent. Gelukkig is de Airsoft Community over het algemeen een nette community, die fair play en fair trade hanteert. Maar helaas zijn er altijd uitzonderingen op deze regel en deze mensen proberen misbruik te maken van je vertrouwen. Oplichting wordt door Airsoft bazaar met alle mogelijke inzet bestreden. Bijvoorbeeld door een NABV nummer check en actieve pagina beheerders. Door logisch na te denken kun je ook een hoop narigheid voorkomen. Hou bij het in- en verkopen van goederen altijd onderstaande tips in je achterhoofd.
Lees ook de Particuliere Verkoop FAQ van de NABV!
Tip 1: Blijf kritisch!
Als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat vaak ook zo. Vraag naar de herkomst en de reden van verkoop en probeer zoveel mogelijk aankoopbewijzen te krijgen.
Tip 2: Zichtbaar contact
Laat vragen, biedingen en betalingen altijd via Airsoft Bazaar berichten of WhatsApp verlopen. Zo zorg je ervoor dat alles zwart op wit staat.
Tip 3: Weet met wie je handelt
Zorg dat je een goed beeld hebt met wie je handelt. Kijk bijvoorbeeld naar andere advertenties van de verkoper en naar zijn/haar verkopers beoordelingen. Controleer de gegevens op Politie.nl. Check de (ver)koper bijvoorbeeld ook via Google, social media en internetfora.
Tip 4: Maak duidelijke afspraken
Kies een plek en tijdstip waar je je beide prettig bij voelt. In geval van verzending, zorg dat je van te voren foto’s filmpjes ontvangt met daarin de duidelijk de conditie en de goede werking van het product. Zorg bij afhaling er altijd voor dat je het aangekochte goed kan testen, alvorens tot betaling over te gaan.
Tip 5: Als het misgaat
Mocht er toch iets niet goed gaan, probeer het eerst onderling op te lossen. Kom je er echt niet uit? Stuur dan een mail met al het “bewijs” naar info@airsoftbazaar.nl. Wij kunnen proberen te bemiddelen, of een (ver)koper blokkeren van ons platform.

© Airsoft Bazaar - alle rechten voorbehouden 2021